Bulgaristan Konsolosu  Balgöç'ü ziyaret etti

 

Georgiev, yaptığı konuşmada, seçimler öncesinde Türkiye'de yaşayan Bulgaristan vatandaşlarının pasaport işlemlerini 18 Nisan'dan itibaren Bursa Fahri Konsolosluğu'ndan yaptırabileceklerini söyledi.

Türkiye'de oy kullanacak 200 bine yakın Bulgaristan göçmeni Türk seçmen olduğunu belirten Georgiev, "Seçmenler Bursa, Ankara, İstanbul, Tekirdağ, İzmir, Manisa, Kocaeli ve Edirne'de kurulacak olan seçim merkezlerindeki sandıklarda oy kullanabilecekler. Bunun için hazırlıklar yapılıyor. Ayrıca 18 Nisan'dan itibaren Türkiye'de yaşayan Bulgaristan vatandaşları, pasaport işlemlerini Bursa Fahri Konsolosluğu'ndan yapabilecekler" dedi.

Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ilişkilerin daha fazla gelişmesi gerektiğini dile getiren Georgiev, ülkesinde haziran ayında yapılacak genel seçimlere katılabilmeleri için destek isteyerek, ''Haziran'daki genel seçimler için Bursa'nın bize gereken desteği vereceğine inanıyoruz. Türkiye'de yaşayan Bulgaristan vatandaşları, 2001 yılında yapılan seçimlerde yeterli katılımı gösterdi. Umarım bu yılki seçimlerde de aynı duyarlılığı gösterirler'' diye konuştu.

Bursa Fahri Konsolosu Hayati Korkmaz ise, 2001'deki seçimlerde organizasyonun iyi yapılamamasından dolayı, katılımın istenilen düzeyde gerçekleştirilemediğini ifade ederek, "2001'deki seçimlerde yüksek katılım olmasına rağmen bir 16 bin 500 seçmen oy kullanamadı. Sandık sayısının azlığından kaynaklanan bu durumun haziran ayında yapılacak seçimlerde tekrarlamaması için yoğun çaba gösteriyoruz. Bu seçimlerde hedefimiz 45 bin kişinin oy kullanarak, 4 milletvekili çıkartmak" şeklinde konuştu.

 

 

.

.

.

.