ETLİ PAZAZ YAHNİSİ

MALZEMELER:


•1 kg et ( Kuzu eti, dana eti veya kuş eti olabilir)
•3 tane orta boy soğan yada 10-15 adet arpacık soğan
•2 diş sarımsak
•2 yemek kaşığı sirke
•Yarım yemek kaşığı salça
•1 tatlı kaşığı karabiber
•1 tatlı kaşığı kırmızı biber
•1 kahve fincanı zeytinyağı
•İsteğe göre tuz miktarı ayarlanır
YAPILIŞI:

Et iyice yıkanır, tencerenin dibine yerleştirilir. Soğanlar orta boy ise ince ince doğranır. Arpacık soğan ise bütün olarak konur. Diğer malzemeler de çiğ olarak tencerenin içine yerleştirilir. Baharatlar ve tuz da konulup tahta kaşık ile karıştırılır. Malzemelerin üstü kapanıncaya kadar su ilave edilir. Tencerenin kapağı çok fazla açılmadan kısık ateşte
1 – 1,5 saat pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun


Kaynak Kişi : Ayşe ERDEM
Yaşı : 71
Doğum Yeri : Yunanistan/ Gümülcine
Derleyen : Feriha LATİFAHMET

 

 
 
  
 

 

Bal-Göç web sitesi tasarımı ve güncelleme : Erdinç Kahraman