Taze Fasulyeli Pilav

 Malzemeler:

* 250-300 gr taze fasulye

* 2-3 adet  domates

* 1 su bardağı pirinç

* 3 su bardağı su

* 1 fincan sıvı yağ

* Tuz

 Yapılışı :

Domatesler rendelenir ve sıvıyağ ile birlikte tencerede hafif ateşte kavrulmaya başlanır. Kavrulan domateslere; ayıklanıp, küçük küçük kırıldıktan sonra yıkanan taze fasulyeler ilave edilir. Fasulyeler de biraz sendirildikten sonra kaynatılmış olan su ilave edilir. Taze fasulyeler, yarım saat kadar pişmeye bırakılır. Sonra yıkanmış pirinç ve tuz ilave edilir, yavaş ateşte suyu çekene kadar pişirilir. Ocağın altı kapatıldıktan sonra peçete veya gazete kağıdı ile kapatılan pilav demlenmeye bırakılır. Afiyet olsun.

Kaynak Kişi  :           Naciye BALKAN
Yaşı                :           68
Doğum Yeri  :           Bulgaristan / Cebel Kasabası - Recepoğulları Köyü
Derleyen       :           Macide GÖNÜL

 
 
  
 

 

Bal-Göç web sitesi tasarımı ve güncelleme : Erdinç Kahraman