Gül Tatlı

Malzemeler:

* 1 su bardağı süt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 paket yaş maya veya 1 çorba kaşığı kuru pakmaya

* 3 yumurta
* 1 çay bardağından biraz fazla dövülmüş ceviz

* 1 avuç parça ceviz

* Alabildiği kadar un

Şerbeti için:

* 4 su bardağı toz şeker

* 4 su bardağı su

* Birkaç damla limon

Yapılışı :

Ceviz hariç malzemeler karıştırılır. Hamur 7-8 parçaya ayrılır, herbir parça oklava ile açılır. Bekletilmez. Yufkanın üzeri yağlanır, üzerine dövülmüş ceviz serpilir, yuvarlanır. 2 cm kalınlığında kesilir. Dik olarak tepsiye dizilir. Üzerlerine parça ceviz konur. 10 dakika bekletip, önceden ısıtılmış fırında( 180º ) üstü kızarıncaya kadar pişirilir. 

Fırından alınınca soğuması beklenir. Tatlılar soğuyunca, üzerine sıcak şerbet dökülür. Üzeri bir tepsi ile kapatılarak şerbeti çekmesi beklenir. Afiyet olsun.

Kaynak Kişi  : Hasibe Arslan
Yaşı                : 77
Doğum Yeri  : Bulgaristan / Eğridere
Derleyen       : Emel GÜNİÇEN

 
 
  
 

 

Bal-Göç web sitesi tasarımı ve güncelleme : Erdinç Kahraman