Kabak Bidesi

 Malzemeler: 

* 2 kg susuz koyu renk tatlı kabağı

* 2 yufka

* 4 su bardağı toz şeker

* 1 yumurta

* Yarım su bardağı sıvı yağ

* Ceviz

 

Yapılışı :

Kabak rendelenip, şekerle karıştırılır. Tepsi yağlanıp, bir yufka tepsiye yayılır. Malzemenin yarısı yufkanın üzerine döşenir ve diğer yufka üzerine serilir. Kalan malzeme de yufkanın üzerine yayıldıktan sonra, sıvı yağ ve yumurta çırpılıp üzerine sürülür. Birkaç yerden bıçak ucu ile delinir. 150 derecede üzeri kızarana kadar yavaş yavaş pişirilir. Yaklaşık 45-50 dakika  pişme süresi yeterli olacaktır. Servis yapılmadan önce üzerine iri dövülmüş ceviz ve toz şeker karışımı serpilir. İsteğe göre tarçın da eklenebilir.

Kaynak Kişi : Ferdane Şentürk
Yaşı : 56
Doğum Yeri : Bulgaristan / Eğridere / Yemeniciler
Derleyen : Ayten Hacıoğlu

 

 
 
  
 

 

Bal-Göç web sitesi tasarımı ve güncelleme : Erdinç Kahraman