KAÇAMAK

MALZEMELER:

* 500 gr mısır unu
* 5 adet küçük boy patates
* 150 gr tereyağ
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 7 su bardağı su (isteğe göre 6 su bardağı olabilir)
* Bir tutam tuz
* Pul biber

YAPILIŞI:

Patatesler küp şeklinde doğranır. Sıvı yağda hafif kavrulur. Su ilave edilerek pişirilir. Mısır unu ve tuz ilave edilerek, kısık ateşte tahta kaşıkla koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirilir. Tepsiye alınarak kaşıkla şekil verilir. Eritilmiş kızgın tereyağın içine pul biber atılarak üzerine gezdirilir.

Kaynak Kişi : Elfide DÖKÜK
Yaşı : 59
Doğum Yeri : Bulgaristan / Eğridere
Derleyen : Nazmiye HATİPOĞLU
 

 
 
  
 

 

Bal-Göç web sitesi tasarımı ve güncelleme : Erdinç Kahraman