Un Sarması

Malzemeler:

* 1 kg mısır unu

* 5 adet orta boy soğan

* 5 adet orta boy domates veya salça

* 1,5 su bardağı sıvı yağ

* 3-4 kaşık tereyağ

* Nane

* Karabiber

* Pul biber

* Tuz

* Su

 

Yapılışı :

Yumuşak kıvamda olacak şekilde; un, sıcak su ile yoğrulur. Bütün malzeme çiğden, karışımın içine katılır ve karıştırılır. Üzüm yaprakları sıcak suda haşlanır. Tencerenin dibine sermek üzere, birkaç üzüm yaprağı ayrılır. Üzüm yapraklarının ortasına iç konularak, bohça biçiminde sarılan sarmalar tencereye dizilir. Üzerine bir tabak, ters çevrilerek konur. Yaprakların üzerine çıkana kadar sıcak su ilave edilir. Suyu çekene kadar, hafif ateşte pişirilir. Üzerindeki tabak alınır ve servis yapılmadan önce üzerine kızdırılmış tereyağ gezdirilir. Afiyet olsun.

Kaynak Kişi  :           Sıdıka CEYHAN
Yaşı                :           69
Doğum Yeri  :           Bulgaristan / Eğridere - Ürpek Köyü
Derleyen       :           Sabriye ÇINAR

 
 
  
 

 

Bal-Göç web sitesi tasarımı ve güncelleme : Erdinç Kahraman